Dé kantoorplantenshop voor héél Nederland en België

Groene wanden en verticaal groen

Moswanden en plantenwanden

Er is de afgelopen jaren zeer veel interesse in groene wanden, ook wel verticaal groen of green wall genaamd.
Bij De Klerk hebben we meerdere systemen gezien en geanalyseerd, ook een aantal maanden ná de levering. We zijn van mening dat de ontwikkelingen hiervan nog in volle gang zijn en de systemen nog steeds beter worden. Volledig computergestuurde systemen zijn geen uitzondering meer. Daarom werken wij samen met een gespecialiseerde organisatie met jarenlange ervaring op het gebied van verticaal groen, zowel voor binnen als buiten. Zij realiseren samen met ons een dergelijke aanvraag. Deze organisatie heeft al jaren met succes meerdere verticale tuinen, vertical gardens aangelegd. De uitval van planten en daarmee het vervangen van planten is minimaal. Tevens zijn zij duurzaam gecertificeerd, wat voor ons eveneens een belangrijk argument is om juist met hen samen te werken.

Verticaal groen is er in meerdere vormen. De belangrijkste zijn de moswanden en de plantenwand. Ook beide in het klein als mos schilderij of planten schilderij, de LivePicture te verkrijgen. Elke vorm van groene gevel is een milieubewuste aanvulling op uw werk en leeromgeving.

 

plantenwand-buiten

 

moswand

Mos

Een aantrekkelijke optie voor verticaal groen, is een moswand of een mosschilderij. Onze moswanden zijn prijstechnisch vaak een gunstiger alternatief voor een green wall. Het mos is met natuurlijke stoffen geïmpregneerd. Daardoor blijft het mos soepel en wordt het stof afstotend en brandvertragend. Een moswand verlangd ook weinig onderhoud en gaat jarenlang mee. Mos op een wand zorgt voor een natuurlijke, rustgevende en warme uitstraling.

Andere kenmerken van een moswand zijn:

  • een moswand is geluiddempend.
  • een moswand kan in 'iedere' grootte worden aangeleverd (schilderij, volledige muur).
  • een moswand kan ook in iedere vorm, bijvoorbeeld de vorm van uw bedrijfslogo, worden aangeleverd of uw logo kan erin verwerkt worden.
  • een moswand kan geleverd worden voor zowel uw huis, kantoor of openbare ruimte.
  • een moswand is in meerdere kleuren, ook gemengd, leverbaar.

Plantenwand

De plantenwand heeft een toegevoegde waarde in elk interieur. Elk kantoor, de entree van uw bedrijf of de woonkamer thuis leeft ervan op. Net als beplanting in het algemeen, heeft de groene plantenwand louter voordelen voor uw interieur:

  • Planten hebben voor de luchtkwaliteit in uw kantoor of woonruimte een zuiverende werking.
  • Planten verbeteren de luchtvochtigheid. Deze is in kantoren vaak ondermaats. Bij een luchtvochtigheid op niveau is de arbeidsproductiviteit hoger, neemt verzuim af en zijn uw medewerkers creatiever. Dit heeft TNO voor ons onderzocht én bewezen!
  • Een plantenwand verlaagd akoestische problemen door demping van geluid.
  • Een plantenwand is elke dag anders. Het is een levend object in uw omgeving.
  • En een plantenwand is vanzelfsprekend prachtig om te zien!

Bent u geïnteresseerd in verticaal groen? Neem dan contact met ons op. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien en u alle mogelijkheden van living walls uit te leggen.

 

plantenwand