Dé kantoorplantenshop voor héél Nederland en België

 

Kantoorplanten, een werkbare omgeving inrichten

Kantoorplanten. Iedereen kent de term, maar waarom zouden we ze aanschaffen? En wat voor mogelijkheden zijn er dan? Welke typen planten? En wie gaat ze onderhouden?

In onderstaande tekst geven we een uitleg en ontdekt u dat er heel veel mogelijk is voor een groener kantoor.

 

Waarom kantoorplanten?

Planten zorgen voor een prettige werkomgeving. Ze bepalen de sfeer en de uitstraling van het kantoor. Behalve dat ze sfeerbepalend zijn dragen ze ook nog bij aan een gezond binnenklimaat.

Verschillende plantensoorten hebben een luchtzuiverende werking. Ze neutraliseren schadelijke stoffen, deeltjes en dampen van kopieerapparaten, printers en computers. Daarnaast zorgen de planten voor een hogere luchtvochtigheid. Ze nemen koolstofdioxide op en produceren zuurstof. Allemaal factoren die de gezondheid van u en uw medewerkers ten goede komt.

Mensen hebben in een plantenrijke omgeving vaak minder last van hoofdpijn. Daarbij voelen ze zich een stuk fitter en wordt stress verminderd. Daarmee neemt de productiviteit toe en het ziekteverzuim af.

Ook functioneel hebben kantoorplanten een toegevoegde waarde. Ze kunnen worden gebruikt als afscheiding in open ruimtes. Het bijkomende voordeel daarbij is dat ze ook nog eens geluidsdempend werken.

In principe kun je elke kamerplant op kantoor neerzetten. Een aantal zijn echter meer geschikt en sommige zelfs ongeschikt. Sommige hebben weinig aandacht nodig, andere juist veel. Mede daarom zijn er meerdere groepen kantoorplanten.

luchtzuiverende plant

 

Meerdere groepen kantoorplanten

Hydrocultuur: het telen van planten op water.

In de meeste gevallen wordt beplanting gekweekt en geteeld op aarde. Door het gebruik van een speciaal proces kan een groot assortiment aan veelal kamerplanten echter ook op kleikorrels groeien. Deze zogenaamde hydroplanten worden hiervoor speciaal opgekweekt.

Altijd optimaal water

De kleikorrels nemen het water op. Daardoor wordt de plant van een continu waterniveau voorzien. Het waterniveau in de plantenbak is daarbij af te lezen op een watermeter die in de pot wordt geplaatst. Voor water geven op het juiste moment hebt u daarom geen groene vingers meer nodig.

Gezondere lucht en betere luchtvochtigheid

Doordat het water uit de kleikorrels verdampt zorgt dit ook voor een hogere luchtvochtigheid, waardoor de lucht aangenamer aanvoelt. Dus wilt u uw werkruimte een gezondere lucht geven? Hebt u problemen met een lage luchtvochtigheid in uw kantoor? Dan zijn hydrocultuur planten een perfecte oplossing.

De vele voordelen van hydrocultuur planten

Planten gekweekt op hydrocultuur brengen veel voordelen met zich mee:

 • Door het gebruik van watermeters kan men nauwkeurig zien wat de watervoorraad is
 • Planten hebben minder last van schimmelziektes
 • De luchtvochtigheid is hoger
 • Een hydrocultuur plant heeft minder onderhoud nodig
 • Hydroplanten hebben een langere levensduur
plant in topconditie

Semi-hydrocultuur planten, het beste van meerdere werelden

Behalve hydrocultuur adviseren wij in veel gevallen ook semi-hydrocultuur. De beplanting wordt hierbij in de aarde geplaatst, maar op een basis van een watergeefsysteem.De plantenbak is ook altijd voorzien van een vulbuis. Zo is het mogelijk om periodiek de juiste hoeveelheid water toe te dienen.

Een zeer sterk systeem

Semi-hydrocultuur is eveneens een zeer sterk systeem dat in veel gevallen aan te raden is. Echte kamerplanten op normale aardecultuur kunnen nu worden gebruikt. Een uitbreiding van het planten assortiment bovenop de hydroplanten.

Kunstplanten of Artificials

Kunstplanten zijn vaak een perfecte oplossing voor op plekken waar weinig tot geen dag- of zonlicht komt.

Immers niet op iedere plek op kantoor of in huis komt voldoende dag- of zonlicht zodat beplanting goed kan groeien. Een plant die veel licht verlangd, maar op een donker plekje moet komen te staan, zal op die plek niet kunnen overleven. In die gevallen is kunstbeplanting dé perfecte oplossing.

Voordelen van kunstplanten

En natuurlijk hebben kunstplanten ook zo hun voordelen. Enkele van de voordelen van kunstplanten zijn:

 • Weinig tot geen onderhoud(skosten)
 • Iedere plant is op iedere standplaats mogelijk
 • Het complete beeld en de uitstraling van de kunstbeplanting blijft hetzelfde (in tegenstelling tot bij echte beplanting waar de beplanting een andere vorm of omvang kan krijgen na verloop van tijd)
 • Kunstplanten hebben geen last van ziekten en plagen
 • Bijna niet meer van echt te onderscheiden

 

Geen groene vingers of geen tijd voor onderhoud?

Heeft u een hekel aan water geven? Heeft u geen tijd voor al dat groen? Of hebt u gewoon geen “groene vingers”? Lijkt uw kantoor inmiddels meer op een woestijn dan op een oase?

Laat ons het onderhoud aan uw waardevolle planten uitvoeren. Uw “groene medewerkers” houden immers ook van aandacht.

Ontzorgd worden

U wilt geen omkijken hebben naar het onderhoud van uw beplanting. U wilt ontzorgd worden en tegelijkertijd verwacht u dat de beplanting er goed bij staat. Daarom kunt het onderhoud uitbesteden aan ons.

Ook wanneer u uw beplanting niet via ons heeft aangeschaft. Geen probleem, ook dan is het mogelijk om het onderhoud door ons te laten uitvoeren. Wij hebben wel die groene vingers.

Tienduizenden kantoorplanten worden door De Klerk onderhouden

Iedere vier weken verzorgen onze onderhoudsmedewerkers enkele tienduizenden kantoorplanten! Grote planten en kleine planten, tropische planten en luchtzuiverende planten. Alle kantoorplanten. 

Water geven, snoeien, bemesten, schoonmaken.

Alles om uw planten gezond te houden.Of het nu aarde planten of planten op hydrocultuur zijn. Onze specialisten weten van elke kantoorplant of hij van nature veel of weinig water nodig heeft. Of een plant  in het felle licht of juist wat donkerder kan staan.

onderhoud interieurbeplanting

Concurrerend door efficiëntie

Ons werkgebied is van Groningen tot Brussel en van de Randstad tot Enschede. Onze onderhoudsmedewerkers wonen verspreid over het hele land. Daardoor zijn we altijd dichtbij en kunnen we onderhoud op een efficiënte wijze uitvoeren en dus ook concurrerend aanbieden.

Voordelen uitbesteden onderhoud

Het uitbesteden van het regelmatig onderhoud van interieurbeplanting heeft talloze voordelen:

 • De planten krijgen op het juiste moment water. U heeft er geen omkijken naar.
 • Ook tijdens vakanties of afwezigheid worden uw planten verzorgd.
 • De planten krijgen de juiste hoeveelheid water. Alleen indien nodig en nooit teveel of te weinig.
 • Voedingsstoffen worden aan de planten geven wanneer nodig. Ook nooit teveel of te weinig.
 • Regelmatig snoeien van de interieurbeplanting zorgt ervoor dat deze in model blijft.
 • Afgestorven plantmateriaal wordt verwijderd.
 • Er vindt controle op ongedierte en eventuele (biologische) bestrijding plaats.
 • Snelle herkenning en bestrijding levert minder uitval op.
 • Eventuele uitval kan worden vervangen.
 • Uw beplanting wordt regelmatig stofvrij gemaakt.
 • U weet van tevoren hoeveel u per jaar aan onderhoudskosten kwijt bent.

Uw planten blijven in top conditie.

Wij onderhouden graag uw (bestaande) interieurbeplanting en hydrocultuur. Goed verzorgde planten geven een perfecte uitstraling en versterken het imago van uw bedrijf. Ze leveren ook een beter werkklimaat voor u en uw medewerkers. Uw groene kantoor is ook ons reclameplaatje.

De frequentie van het onderhoud en wat u precies uitgevoerd wilt hebben spreken we in goed overleg met u af. Van totaal onderhoud van uw groene omgeving, waarbij elke 4 weken uw planten volledig worden onderhouden, tot één maal per kwartaal of 2 maal per jaar, waarbij u zelf de planten water geeft en stofvrij houdt. Wij voeren dan alleen het groot onderhoud uit. Alles is mogelijk en afhankelijk van uw wensen en budget.

kopen, huren of leasen van kantoorplanten

Kopen, huren of kantoorplanten leasen voor het puntje op de i.

U kunt bij De Klerk terecht voor het kopen, huren of leasen van kantoorplanten. Dus ook als het budget het niet (meer) toelaat om te investeren in interieurbeplanting, prachtige potten, schalen en zuilen.

Een leef- of werkomgeving zonder planten wordt vaak als saai en koud gevoeld. De binnenplanten zijn toch de bekende puntjes op de spreekwoordelijke i. In dat geval biedt bijvoorbeeld het leasen van interieurbeplanting uitkomst!

Koop, huur of lease afgestemd op uw wensen

We stemmen de wensen af, bespreken het budget en nemen het tijdspad door. We doen u altijd vooraf een voorstel om te bekijken of we op één lijn zitten.

In dit voorstel wordt duidelijk wat in welke ruimte komt te staan. We tonen de keuze van de planten en wat de uiteindelijke kosten zijn. Daarbij kijken we naar koop, huur en lease. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Leasetermijn altijd passend en in overleg

Voor welke termijn we een lease overeenkomst aangaan beslissen we samen met u als klant. Daarbij is planten leasen voor uw interieur te allen tijde inclusief het totaal onderhoud van de beplanting. Ook het eventueel vervangen van beplanting als deze niet meer aan de kwaliteitsstandaarden voldoet. U betaalt een vast maandbedrag waarin dus alles inclusief is.

Kantoorplanten huren als tijdelijke aankleding

Ook het huren van beplanting voor uw bedrijf of evenement is een mogelijkheid. Bij huur denken we vaak aan kortere termijnen als bij lease. Daarbij is het onderhoud niet standaard inclusief als u een huurovereenkomst met ons afsluit.


 

Daarom kantoorplanten van De klerk!

showroom De Klerk

 

De Klerk is al jaar en dag dé expert op het gebied van interieurbeplanting. We doen dit voor vele bedrijven, instellingen en winkels. Klein & groot! Door onze verkoop tak uit te breiden met de mogelijkheid tot planten huren en leasen, kunnen we nog meer klanten tevreden stellen.

De Klerk vaak trendsetter

De Klerk is vanaf het begin van de introductie van kantoorbeplanting betrokken geweest. De ontwikkelingen werden op de voet gevolgd en vaak ook vorm gegeven. Meer dan eens waren wij trendsetter bij nieuwe ontwikkelingen

We waren dan ook bij de eersten die het leasen van planten breeduit in de markt zetten. De Klerk is dan ook een bedrijf waar onze medewerkers trots op zijn. Wij staan voor vakmanschap, service, kwaliteit en creativiteit. Ook bij het leasen van interieurbeplanting.

Dus waarom De Klerk voor Kantoorbeplanting:

 • Jarenlange ervaring in interieurbeplanting
 • Voor ieder budget een passende oplossing
 • Werkzaam door heel Nederland

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en onderhoudsservice van uw interieurbeplanting en wilt u daarover met ons van gedachten wisselen? Wilt u meer weten over leasen of huren van kantoorplanten? Of wilt u eens uw huidige onderhoudsprijzen vergelijken?

Neem een kijkje op de andere pagina’s van onze website of neem contact met ons op. Wij komen graag met u in contact.