Dé kantoorplantenshop voor héél Nederland en België

Hydrocultuur, semi-hydrocultuur en kunstplanten

 

Hydrocultuur: het telen van planten op water.

In de meeste gevallen wordt beplanting gekweekt en geteeld op aarde. Door het gebruik van een speciaal proces kan een groot assortiment aan veelal kamerplanten ook op kleikorrels groeien. Deze zogenaamde hydroplanten worden hiervoor speciaal opgekweekt. Omdat er in water minder zuurstof zit dan in aarde ontwikkelen de planten een ander soort wortel. Het grootste deel van de tijd namelijk hangen de wortels in het water. De wortels zijn veel minder vertakt, maar hebben lange haarwortels.

Altijd optimaal water

De kleikorrels nemen het water op. Daardoor wordt de plant van een continu waterniveau voorzien. Het waterniveau in de plantenbak is daarbij af te lezen op de watermeter die in de pot wordt geplaatst. Voor water geven op het juiste moment hebt u daarom geen groene vingers meer nodig. Als u zich aan de aanwijzingen op de meter houdt kan het eigenlijk niet mis.

Als het metertje ‘Min’ aangeeft kunt u weer water geven. Geef water totdat de meter ‘Opt’ aangeeft. Het optimale waterniveau. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als u een paar weken op vakantie gaat, kunt u bijvullen tot aan de ‘Max” markering. Laat altijd het niveau weer terugvallen tot ‘Min’ voordat u opnieuw water geeft.

Het is zelfs nog beter om de hydroplant af en toe een paar dagen 'droog' te laten staan. De plant zal dan nieuwe wortels gaan ontwikkelen op zoek naar water. Daarmee houdt u de plant nog beter in conditie.

Gezondere lucht en betere luchtvochtigheid

Doordat het water uit de kleikorrels verdampt zorgt dit ook voor een hogere luchtvochtigheid, waardoor de lucht aangenamer aanvoelt. Dus wilt u uw werkruimte een gezondere lucht geven? Hebt u problemen met een lage luchtvochtigheid in uw kantoor? Dan zijn hydrocultuur planten een perfecte oplossing. In onze webshop op deze website vindt u het ruime assortiment wat De Klerk kan leveren.

De vele voordelen van hydrocultuur planten

Planten gekweekt op hydrocultuur brengen veel voordelen met zich mee:

  • Door het gebruik van watermeters kan men nauwkeurig zien wat de watervoorraad is
  • Planten hebben minder last van schimmelziektes
  • De luchtvochtigheid is hoger
  • Een hydrocultuur plant heeft minder onderhoud nodig
  • Hydroplanten hebben een langere levensduur
hydrocultuur

 

semi-hydro
 

Semi-hydrocultuur planten

Behalve hydrocultuur adviseren wij in veel gevallen ook semi-hydrocultuur. De beplanting wordt hierbij in de aarde geplaatst, maar op een basis van een watergeefsysteem.

De onderste laag in de pot bestaat namelijk uit hydrokorrels, waarin zich een watermeter bevindt. Die meter reikt tot bovenaan in de plantenbak. Een worteldoek scheidt de kleikorrels onderin de plantenbak van de aarde plant bovenin de pot. Op die manier komt de grond niet tussen de kleikorrels. Na enige tijd groeien de wortels van de planten tot in de waterlaag tussen de korrels.

Altijd de juiste hoeveelheid water

De plantenbak is ook altijd voorzien van een vulbuis. Zo is het toch mogelijk om periodiek de juiste hoeveelheid water toe te dienen. Dit zonder dat u water over de aarde uitgiet. Let bij het water geven wel op de hoeveelheid en vul altijd aan via de vulbuis.

Boven het maximum niveau komt het water tot aan het worteldoek en de aarde. Daardoor zullen de kleikorrels geen zuurstof meer bevatten en kunnen de wortels gaan afsterven en rotten. Daarom nooit water geven tot boven het maximum, zodat hydrokorrels voldoende zuurstof kunnen bevatten. Als de planten gezonde wortels behouden en daarmee water en zuurstof kunnen opnemen blijven uw semi-hydrocultuur planten in top conditie.

Een zeer sterk systeem

Semi-hydrocultuur is eveneens een zeer sterk systeem dat in veel gevallen aan te raden is. Echte kamerplanten op normale aardecultuur kunnen nu worden gebruikt. Dit levert een systeem op van hoogwaardige kwaliteit. Ook planten in aarde vindt u op onze website. Ga daarvoor naar het menu Planten-Grondcultuur.

Wilt u ook meer gemak en gezondheid op kantoor? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van hydrocultuur en semi-hydrocultuur planten. Neem hier contact op.


  

Kunstplanten of Artificials

Kunstplanten zijn vaak een perfecte oplossing voor op plekken waar weinig tot geen dag- of zonlicht komt.

Immers niet op iedere plek op kantoor of in huis komt voldoende dag- of zonlicht zodat beplanting goed kan groeien. Het kan ook zijn dat men een bepaalde plant wenst die op een standplaats komt te staan, waar een "echte" plant niet zou kunnen overleven.

Een plant die veel licht verlangd, maar op een donker plekje moet komen te staan, zal op die plek niet kunnen overleven. Een zorgvuldig gekozen plant, passend in het interieur zal snel zijn schoonheid verliezen. De interieurarchitect heeft dus een groene visie die alleen met Artificials is te verwezenlijken. In die gevallen is kunstbeplanting dé perfecte oplossing.

Ook kunstplanten zijn er in vele soorten, vormen en maten. Kunstplanten, kunstbloemen en ook kunstbomen. Heel veel groene bladplanten, maar ook kleurrijke bloemen. Voor elk interieur en elke beoogde uitstraling zijn de juiste kunstplanten beschikbaar.

Voordelen van kunstplanten

En natuurlijk hebben kunstplanten ook zo hun voordelen. Enkele van de voordelen van kunstplanten zijn:

  • Weinig tot geen onderhoud(skosten)
  • Iedere plant is op iedere standplaats mogelijk
  • Het complete beeld en de uitstraling van de kunstbeplanting blijft hetzelfde (in tegenstelling tot bij echte beplanting waar de beplanting een andere vorm of omvang kan krijgen na verloop van tijd)
  • Kunstplanten hebben geen last van ziekten en plagen

Bijna niet van echt te onderscheiden

Gelukkig zijn kunstplanten en -bloemen de laatste jaren sterk in kwaliteit en uitstraling verbeterd. Ze zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Pas als u heel dichtbij gaat kijken of zelfs voelen ontdekt u dat het om een kunstplant gaat.

U bent van harte welkom in onze showroom en plantenkas. Hier kunt u de ruime keuze van zowel onze kunstplanten. bloeiende kunstplanten als zijde bloemen komen bewonderen.

kunstplanten